Hårsår

Det er den tida på året igjen. Håret mitt holder på å gå til grunne. Tuppene spises sakte opp av det store flisemonsteret som kalles slitasje. Flokene trenger lengre tid og mer vold enn vanlig på å gres ut.

Hei, jeg heter Åsta Mari. Det er tretten måneder siden sist jeg var hos frisøren.

(hei, åsta mari)

Og jeg kvier meg. Jeg kvier meg til å bestille time, jeg kvier meg til å sitte i stolen, iført svart kappe og krage som stikker, med et speilbilde som alltid er mer eller mindre identisk med konfirmasjonsbildet mitt, midt imot, og et visst sosialt press på å smalltalke hengende over meg.

Jeg har mange gode egenskaper. Smalltalk finnes ikke blant dem. Det er visst en ikke uvanlig bieffekt av å vokse opp som enebarn med kyr som vesentlige samtalepartnere. Kyr bryr seg ikke om smalltalk. De er derimot veldig glad i skryt. Likevel tror jeg ikke frisøren blir spesielt imponert hvis jeg slår til med en «jåååå, så fiiiiiin kosse» og gir henne et par lette, men bestemte klapp på hofta. Awkward. Man kødder ikke med damer med saks og aggressiv betalingsterminal.

I mellomtida sitter jeg klistra foran Youtube og Google og taster inn «cut your own hair», «trim long hair» og «smalltalk while getting hair cut»  som en gal. Hvis jeg går forbi deg på gata med hår som Robert Smith (bilde), veit du hva som har skjedd.

Og det er helt greit. Jeg skjemmes ikke.

Bare ikke be meg smalltalke.

Reklame

6 responses to “Hårsår

 • myaraq

  Man bråkar verkligen inte med frisörer. Frisörer har alldeles för mycket makt, och ibland kan det gå helt åt fanders om de blir på dåligt humör.

  Förresten, när jag klipper mig (traumatisk upplevelse typ vare gång) så stör jag ihjäl mig på min spegelbild. Jag tycker jag ser så jävla efterbliven ut. Blir förbannad på mig själv för att jag ser ut så.

  • astarkvedja

   Jeg tror de har sånn tullespeil hos frisøren, sånn som de har på tivoli. Det transporterer deg automatisk inn i en parallell sfære der alle ansiktstrekkene dine blir forvridd, haken siger nedover, kinnene blåses opp og øynene, ja, dem skjer det også noe rart med. Med andre ord, som på konfirmasjonsbildet mitt.

 • Hilde

  Føler med deg. Å gå til frisøren kan være brutalt.
  Smalltalk er overvurdert..
  Robert Smith : Bra musikk, men en smule kaotisk hår ja 😀 Tror du kunne sett festlig ut uansett jeg!

 • Hilde

  ja 🙂
  ikke?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: