Dagens middag: Rosmarintorsk med stekte grønnsaker

Alle skandaler til side, vi spiser fortsatt endel torsk her i huset. Her er favoritten:

 

Rosmarintorsk

Dette er antakelig den enkleste måten å tilberede torsk på noensinne. Det er så enkelt at jeg knapt tør kalle det ei oppskrift.

Ingredienser:

Torskefilet

Rosmarin

Salt og pepper

Jeg beregner vanligvis et stykke torsk per porsjon (vi går vanligvis for Gourmettorsk som er ferdig oppdelt), legger disse i ei ildfast form, strør rosmarin og eventuelt salt og pepper over og setter det i ovnen på 225 grader i ca en halv time eller til den ser gjennomstekt ut. Vanligvis setter vi den rett inn i ovnen i frossen tilstand.

Tilbehør:

Vi har så langt bare testet én form for tilbehør: Aubergine og squash stekt i wok eller steikepanne.

Ingredienser:

Aubergine

Squash

Salt

Aubergine og squash deles i skiver eller strimler, aubergineskivene legges på en tallerken og strøs salt over for å trekke ut bitterstoffene. Når det danner seg væske på toppen av skivene, skyller du av saltet og steker dem i panne eller wok sammen med squashen til alt er gjennomstekt og mushy.

 

Denne herligheten bruker jeg å servere med pitabrød og en rømmeklatt. Eventuelt på tallerken med kokt potet.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: